Bye DC – Hello Phili…

Sidste dag i DC blev tilbragt på Arlington kirkegården. Man kan ikke undgå at blive fascineret og samtidig respektere det som de soldater har leveret gennem tiden. Her ligger mere end 290.000 soldater og andre som har tjent i nationens interesse.

received_293191801016086

Berømte JFK – ved siden af ligger hans kone.

 

Den ukendte soldats grav - "unknown butto God" - under bevogtning 24/7

Den ukendte soldats grav – “unknown butto God” – under bevogtning 24/7

Rumrejser er ikke altid ufarlige...

Rumrejser er ikke altid ufarlige…

Området er enormt og samtidig præget af megen historie. Arlington House havde en ejer i Robert E. Lee – general og øverstbefalende for sydstatshæren under den amerikanske borgerkrig. Han boede her med sin familie. I dag er huset mindesmærke for ham. Tankerne omkring inddragelse af hans ejendom som kommende kirkegård startede helt tilbage i 1864. Til en start fik han ingen betaling for konfiskeringen, han kæmpede dog for sin ret og i 1882 gav det pote som udmøntede sig i en betaling af 150.000$ betalt af kongressen. Boliger og køkkenhaver eksisterer stadig og ligger på en høj med udsigt over byen, til bl.a. Washington monumentet. Dagens rundtur var en smule præget en temmelig varmt vejr og lummer hede. Men som de sportsfolk vi er tog vi det med oprejst pande. Aftenen blev behørigt afsluttet med en “steak” – yummi.

Lørdag morgen den 2. juli var det så afgang mod Philadelphia. Og hvad ved vi så om denne by, udover den ligger på vejen mod NY? Jo – uafhængighedserklæringen blev underskrevet her – i Independence House.

Her skete de berømte underskrifter

Her skete de berømte underskrifter

Og Liberty Bell står stadig her byen.

Tiden går og klokken slår - men ikke mere

Tiden går og klokken slår – men ikke mere

Og hvem husker ikke gode gamle Rocky Balboa aka Sylvester Stallone. Hans berømte løbetur op af trappen. Yes – det er her det sker. Godt for ham han ikke mødte mig, det var blevet drabeligt.

received_10208508105078394

Højre uppercut og han er færdig…

Så med det i tankerne var bare om at komme afsted. Trafikken var ikke helt med os, så det tog lidt længere tid end planlagt. Men det blev klaret med musik og godt humør. Og når sulten nærmer sig – Ikke en tur i US uden et besøg på Denny’s.

Så skal der fyldes forplejning på...

Så skal der fyldes forplejning på…

Her serveres der morgenmad som illurstrerer meget fint den meget ofte sete kropsform herovre. Hvis du stadig er sulten efter et besøg her, så er det en anelse ulækkert. Men man spiser selvfølgelig op, man er vel en stor dreng.

Så gør man sig klar...

Så gør man sig klar…

Efter ca. 3,5 time var vi fremme ved vores hotel. Op på værelset, læg taskerne og mod “downtown”. Klares fint med metroen. Ideen med Independence House var genial, desværre var der en del andre der havde fået samme ide, så den gemmer vi til i morgen. Liberty Bell – den klarede vi til gengæld. Det samme med “Observation deck in Phili” – højeste sted i byen.

Sikken en udsigt...

Sikken en udsigt…

Små 300 meter oppe...

Små 300 meter oppe…

Tror de har lidt mindreværds komplekser fra deres nordlige naboer. Bygningerne kan ikke helt hamle op med NY, men bestemt en fin oplevelse alligevel. Vi bor i den sydlige del af byen, i den oprindelige Navy Yard som nu er nedlagt. Området er i dag centrum for al sport i byen. Her ligger stadion for byens NFL, NBA, NHL og MLB. Altr samlet et og samme sted. Hvem der gad opleve dette, men det er desværre “wrong season”. I morgen tilbringes hele dagen inde i byen, inden vi drager mod NY. Såvel som i DC, kan man også her i Phili se at byerne flere dage i forvejen varmer op til “4th of july”. Man mærker det er stort for dem. Spændende at se hvordan det kommer til at påvirke turen til NY?? Mere følger…

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *