Farvel Lombok…goddag Kuta

Efter nogle dejlige dage på Lombok, var det tid til Bali igen. Denne gang Kuta. Lombok er hvad Bali var for 20 år siden. Rolig, dejlig afslappet, ikke så turister og billig-billig. Vi vidste godt at Kuta ville være noget andet (Frederik havde antydet det) – og det er det bestemt også. Det minder om et virvar af myrer der konstant løber rundt med tilhørende trafik. Gaderne er fyldt med spisesteder, massage og ikke mindst alverdens butikker der også kendes fra Thailand med alt muligt kopi-gejl. Vores hotel ligger lige ved stranden, skal lige over på den anden side af gaden. Så finder du den meget lange og brede strand, Kuta beach. Jeg frygtede det ville være med “boom boom” og andet larm, men det er det positivt nok ikke. Der er egentligt rimeligt roligt.

Stranden ser således ud:

Overraskende nok ikke overfyldt…nice

Et lille videoindslag fra stranden giver et bedre billede:

Vi slapper fortsat godt af på stranden. Men i dag, 15. juli, var vejrguderne ikke helt med os. Regn og overskyet, men ikke koldt. Hvad skal man så? Vi hyrede en chauffør og bad ham køre os til et af de mange store flotte vandfald de har her på Bali. Vi udvalgte os “Nung Nung”. Det betyder ikke rigtig noget, det er blot et navn. Det tager ca. 2 timer at komme dertil, så vi var på vej. Når man kommer dertil skal man 500 trin ned for at komme ned hvor vandfaldet er. Forinden havde vi – som de magelige turister vi er – stoppet og købt regnslag til alle 4. De bruges iøvrigt flittig af alle dem som kører knallert.

Trapper på vej ned. Jo, det er stejlt og endnu hårdere at komme op igen

Efter meget flot indsats fra alle 4 nåede vi ned til vandfaldet

“I made it”

Vandfaldet er 55 meter højt og der kommer altså en pæn del vand. Der kan uden problemer bades i vandet. Vi sprang den del over. Denne video giver en god ide om hvad jeg mener:

Efter at havde nydt synet var det igen tid til at komme op igen. Vi sparer jer for de billeder. Men det fik da pulsen op at køre.

I morgen står den på ægte dykning med flaske og det hele til for Steen og jeg. Det er en lille drøm der skal forsøges at blive udlevet. Har pt. ingen ide om hvordan det vil gå. Vi skal på østkysten af Bali, Tulamben. Lige et stykke ude i vandet ligger et amerikansk transportskib fra 2. verdenskrig, U.S Liberty. Om vi kommer derned er nok meget tvivlsomt, men mindre kan vel gøre det. Vi får 2 dyk på hhv. 30 og 45 minutter med instruktør. Mere følger…

2 thoughts on “Farvel Lombok…goddag Kuta

 1. Lisbeth

  Hvor er det dejligt at kunne følge lidt med på side linjen på jeres fantastiske tur og alle de dejlige oplevelser i har fået 🙂

  Svar
  1. admin Forfatter

   Tak Lisbeth. Du kan tro vi har haft en dejlig ferie. I løbet af de næste dage lægger jeg flere billeder op fra riverrafting og dykkertur

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *