Hvalsafari i Gloucester, ankomst til White Mountain Forest

Dejlig dag i dag. Kom godt fra Boston. Slut med storbyer i denne omgang, nu handler det om naturen. Afgang fra Boston lidt over 07.00 og kurs nordøst mod Gloucester. Vi har hjemmefra bestilt billetter til hvalsafari kl. 08.30. Da vi sidst var for 3 år siden, var det en kæmpe succes. Så vi håbede på en gentagelse. Hyggelig lille havneby som primært er beskæftiget indenfor fiskeri og hvad man ellers kan finde på at bruge havet på – i dette tilfælde hvalsafari. Noget andet i byen bringer minderne frem om Olsen banden

Benny, kom så i gang - ja ja, jeg skal nok...

Benny, kom så i gang – ja ja, jeg skal nok…

Båden var en fin lille størrelse og ikke for mange personer. Fin start. God intro og fortælling og de kommende 3-4 timer vi skulle tilbringe på havet. Dagen før havde været med mange hvaler og dagens vejr var uden sol og vind og 17-18 grader. Åbenbart perfekt hvalvejr. Der er mange typer hvaler i dette område, men flest pukkelhvaler. Der er også andre typer, bl.a. blåhvaler, finhvaler, hajer, havskildpadder m.m. Duuuut-duuuuut, afgang ud på det store hav!! Små 45 minutter ud før vi kan forvente noget. Inden afgang var der mulighed for søsygepiller. Ikke alle gjorde brug af dette tilbud. Kort tid efter så vi hvem der burde havde taget imod det. Vi klarede frisag. Efter ca. 45 minutter blev de først skumsprøjt i det fjerne registreret. Spændingen stiger, kamera tjekkes en ekstra gang, udenfor kabyssen og finde en god plads, men hvilken side af båden?? “Take your chance” – og det gjorde vi så. Og jeg lige love for vi fik set hvaler. Det startede med en familie som er kendt i området.

Mor, far og  unge

Mor, far og unge

Samme familie

Samme familie

Jeg henter lige noget at spise, ses om lidt

Jeg henter lige noget at spise, ses om lidt

Halerne på hvalerne svarer til vores fingeraftryk – altså unikke – og dermed ved kendere hvilke hvaler vi er i kontakt med. Denne familie med kalv var de første. Siden kom flere til. Skipper var flink til at fortælle – kl. 9, kl. 2, kl. 12 osv. for at guide os hvor de var. Efter et stykke tid opgav han. Der var mellem 20 og 25 hvaler så han opgav at fortælle hvor de var, for de var alle steder. Og det var inkl. 3-4 kalve som var i lystigt humør, springende op af vandet, vinke med finnen liggende på siden. Vi havde dem indenfor 8-10 meter af os. Sikken en oplevelse, det kan man bare ikke blive træt af. Tror jeg fik taget 60-70 billeder med kamera. I første omgang må i nøjes med lidt fra Tulles mobil i ovenstående.

Efter denne succesoplevelse var det tid til at køre ind i landet, mod White Forest Forest. Vi var lidt mere positve vedr. Tulle og Pernille tilstand, trods vi ikke helt vidste hvad der ventede os. Nu er vi fremme og vi er ikke længere i tvivl om det nok skal gå. Her er mange muligheder for oplevelser enten ved at køre eller gå og i forskellige sværhedsgrader.

Lidt hjælp fra de lokal kendte er altid dejligt

Lidt hjælp fra de lokal kendte er altid dejligt

Det første først – hvor skal vi bo? Det kan vi også få hjælp til og det var heldigt. For på vejen der til, var planen er “booke on the road”, men området var i “no man’s land” = intet signal. Selv i nærmeste lille by, intet. Nå, men da vi kom frem blev det løst, og her bor vi så

Det er selvfølgelig her vi skal bo

Det er selvfølgelig her vi skal bo

Tulle vil så gerne tage billeder af hvordan vi bor, så her er lidt

Dejlig lille "patio"

Dejlig lille “patio”

Min seng...

Min seng…

Området er frodigt og fuld af dyr. I tirsdags blev en Mor-bjørn dræbt af en bil lige udenfor hvor vi bor. Den var på vej mod skraldespanden hos den lokale kineserbutik med 3 små unger. De lokale “rangere” blve tilkaldt for ungerne løb væk. Der blev sat fælder op så ungerne kunne blive fanget og bragt i sikkerhed. De første to blev hurtigt fanget, men den sidste trak det lidt ud med. Den havde gemt sig i et højt træ og ville ikke ned. Først efter lang tid lykkedes det at få den ned. Så vi må hellere passe på når vi begiver os rundt i naturen fra i morgen tidlig. Mere følger…

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *