Boston

Vi ankom til Boston i går efter en meget lang køretur fra NY. Planlagt køretur var 4-4,5 timer. Det tog lidt over 7 timer. At komme helt ud af NYs trafik kan være noget af en opgave, også for os. Men vi kom godt frem og fandt vores hotel som ligger i havnen. Små 20 minutters gang og vi er i selve byen. Ingen problemer. Dagen i dag er gået med at efterforske Boston og dens historie. For Boston har mindst lige så stor historisk betydning som Philadelhia. Vi har kun denne dag, lørdag, for tidlig søndag morgen skal vi køre til Gloucester – en lille times kørsel – hvor vi skal på hvalsafari kl.08.30 (og det glæder vi os sindssygt meget til).

Boston er i den grad kontrasternes by ifht. NY. Det gælder både selve byen og ikke mindst vejret. Efter massiv hedebølge i NY er Boston i disse dage nede på 18-20 grader. Tænk man skulle sige det, men det er lidt dejligt. Selve byen emmer meget mere af afslapning og åbenhed end NY – nice! Dens bygninger er europæisk inspireret i design, helt tilbage fra briternes kolonisering. Og det er bevaret i flot stil.Byen har en smart måde at vi turister kommer sikkert rundt til de historiske ting – Freedom trail. Ruten er tegnet i asfalten/fortorvet og går 3 mil.

Freedom trail - vejen til historien...

Freedom trail – vejen til historien…

Man finder hurtigt ud af at der er særligt 3 personer der går igen her i byen – Paul Revere, Samuel Adams og John Hancock – alle 3 personer som har haft stor betydning for USA’s uafhængighed, men på hver sin måde. Særligt Paul Revere går igen

Det var i denne kirke Paul Revere lyste med 2 lygter i præcis 60 sekunder for at signalere at briterne var på vej og ikke mindst hvilken vej..

Det var i denne kirke Paul Revere lyste med 2 lygter i præcis 60 sekunder for at signalere at briterne var på vej og ikke mindst hvilken vej..

Det berømte signal fra Paul Levere til John Hancock (som endte med at blive den 3.præsident) og Samuel Adams – lederne af “Sons of liberty”:

18. april 1775 var dagen de også kaldte "midnight ride"

18. april 1775 var dagen de også kaldte “midnight ride”

Paul Revere boede her i Boston og hans hus står her stadig

Paul Reveres hus, står her stadig

Paul Reveres hus, står her stadig

Kirken hvor fra Paul Revere signalerede set indefra. Det var fra disse to vinduer på 1. salen de sendte signalet. På dette tidspunkt var Boston besat af briterne.

Det var fra disse vinduer han viste signalet

Det var fra disse vinduer han viste signalet

Naturligvis er han også begravet her i byen. Datiden og ikke mindst tidspunktet taget i betragtning lidt imponerende at han blev 84 år

Traditionen siger man skal lægge en mønt, hvorfor ved jeg ikke...

Traditionen siger man skal lægge en mønt, hvorfor ved jeg ikke…

De 2 andre særlige personer ligger også begravet her i Boston, John Hancock

John Hancocks hvilested

John Hancocks hvilested

Lidt interessant er det, at John Hancock faktisk var meget velhavende og alligevel var en af datidens største smuglere, udover sin normale forretning.

Samuel Adams hvilested

Samuel Adams hvilested

Tænk over det næste gang du drikker en øl med Samuel Adams på…

Lige ved siden af vores hotel her i den stadig aktive flådehavn, ligger USA’s ældste og stadig aktive krigsskib – USS Constitution

Ligger i dok til vedligeholdelse, forventes klar igen primo 2018

Ligger i dok til vedligeholdelse, forventes klar igen primo 2018

“Old Ironsides” som det også kaldes, fordi det kunne modstå kanonkugler fra briterne, blev bestilt i 1794 og var klar i 1797. Navnet fik det i 1812 i et slag mod briterne hvor det sænkede 5 britiske skibe og modstod kanonkuglerne. Dets aktive rolle er vist mere af museumsmæssig karakter, men flot er det nu alligevel.

I morgen er det afgang mod Gloucester til hvalsafari – det har vi store forventninger til. Bare vi nu ikke bliver skuffet. Efter hvalsafarien er det planen vi begiver os nordvest på mod “White Mountain Forest” – en nationalpark. Men efter Pernilles cykel uheld og Tulles begyndende ømhed i akillessenen, er vi lidt i tvivl om planen helt holder. Men vi tænker alternativer hvis ikke, vi håber…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *