Manhatten, dag 1 af 2

En dag med mange kilometer i benene igen. Hvis man ikke skulle vide det, så er der hedebølge i NY, 33 grader og ulideligt fugtigt. Men vi kæmper gør vi. Det giver gode påskud for is og koldt at drikke. Vi startede lidt over 9.00 med at aflevere al vasketøjet lige rundt om hjørnet. Der er et “drop off” vaskeri. Så er der frisk tøj igen. På vejen dertil skulle Steen og jeg lige have flyttet bilen. Det er noget med at den ene siden af vejen må man parkere mandag-torsdag og den anden side tirsdag-fredag. Og lidt over 9.00 er de fleste kørt på arbejde, så der er fint plads til at skifte. Det var der ikke aftenen før da vi kom lidt sent hjem. Men der var en plads – underligt ingen havde taget den – tænker vi DAGEN EFTER. Men det fandt vi så ud af her til morgen. Der lå nemlig en pæn hilsen fra en parkeringsvagt. Den ene plads der var, var lige ud for en brandhane. Vi havde set den og var ca. 1 meter på siden af den, men det er altså ikke nok. 115$ i bøde, at betale.  Man kan jo undre sig, for der er jo pladser nok

En lille plads til os, men nej...

En lille plads til os, men nej…

Lidt øv, men så har vi prøvet det. Videre op til toget og ind downtown. Vi startede i BH-foto, som er gigantisk stort. De har alt i elektronik og alle de ansatte er jøder. De ved hvad de snakker om. Hvis det altså ikke lige var fordi de har lidt andre strømstik end vi har hjemme, så kan der virkelig laves fine handler. Så vi begrænsede os. Videre mod “lower manhatten”, vi skulle til “Ground Zero” eller 9/11 som andre kalder det.

De 2 nye tårne skyder op i skyerne

De 2 nye tårne skyder op i skyerne

Det er imponerende byggeri de har lavet. Det til venstre har observations dæk man kan besøge. Vi sprang over. Vores tur går til Empire state i morgen. Hele 9/11 området må man bare have respekt for. Det er ikke svært at forestille sig hvad der skete. Der er rigeligt til at gøre en opmærksom på det

Her stod det ene af de oprindelig to tårne

Her stod det ene af de oprindelig to tårne

Et levende vandfald i et enormt stort firkantet hul. Rundt om hvert af de 2 huller er der indskrevet navnene på alle de mennesker der omkom

På en del navne er der isat blomster

På en del navne er der isat blomster

Efter denne historiske gennemgang var det videre til den helt sydlige spids af Manhatten, Battery park og færgeområdet. Der afgår løbende en færge til Staten Island som er gratis. Den sejler lige forbi frihedsgudinden

Hun ligger lidt i skygge, men smuk er hun nu alligevel

Hun ligger lidt i skygge, men smuk er hun nu alligevel

og giver samtidig et super view over NY’s skyline

Manhattens skyline taget fra Staten Island færgen

Manhattens skyline taget fra Staten Island færgen

Det er et fantastisk syn, billedet retfærdiggører det ikke helt. Det skal ses “live”, men I må nøjes med dette.

Tilbage i 2011 da Tulle, Jonas og jeg var i NY, besøgte vi en fantastisk brasiliensk restaurant – Brazil Brazil. Den har jeg drømt om siden og er min reference for en god bøf. Den skulle besøges her til aften. Jeg var en anelse bekymret da vi nærmede os. Mest fordi visse gamle gode film skal blive ved minderne og ikke genses. Men derhen tog vi.

Ser måske ikke ud af det helt store, men det er et stykke af himlen

Ser måske ikke ud af det helt store, men det er et stykke af himlen

Og jeg blev heldigvis ikke skuffet. Områdets restauranter har også den super flotte service at de selv påsætter drikkepengene efter hvor meget du har rost maden. Det gjorde de også denne gang. Belært af sidste gang brugte jeg ikke ordet “fantastisk”, men kun “godt”. Det sparede vi 5$ ved, og skulle kun betale 31$ i drikkepenge. Glimrende service (ironi kan forekomme).

Efter denne dejlige middag var det blevet mørkt og vi skulle forbi Times Square. Om aftenen er det en oplevelse i sig selv. Ved egentlig ikke hvilken by der har noget der kan matche dette syn

Et rent lysshow i et menneskemylder

Et rent lysshow i et menneskemylder

Og minsanten om ikke de 2 unge drenge også lige var forbi for at få taget et lille billede og samtidig berige atmosfæren

2 unge drenge på Times Square

2 unge drenge på Times Square

Endnu en dag gik og det samme kan man sige om vores ben. Det var dog kun 12,5 kilometer i dag. Vi er trætte nu og skal putte, så vi er klar til at hente vasketøjet i morgen tidlig inden vi igen sætter kurs mod Manhatten.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *