Rundtur i Philadelphia, en historisk dag…

Dagen i dag har været endnu en med mange kilometer i benene. Det ender med vi kommer i topform. Vi startede tidligt og tog ind downtown. Først ud til Museum of Art, sikkert kendt af nogen for al kunsten, men for mindst lige så mange pga. den berømte trappe som Rocky løb op af i sin træning.

Trappen oppe fra og ned...

  Trappen oppe fra og ned…

En mester på vej mod toppen.."Tulle, I did it"

En mester på vej mod toppen..”Tulle, I did it”

Den nu afgåede mester, billedet er taget af den nuværende

Den nu afgåede mester, billedet er taget af den nuværende

Underligt af en scene fra en film kan gøre så store underværker for en by som denne. Men det kan den altså bedømt efter det antal besøgende der kommer hertil.

Efter dette besøg var det tid til det mere alvorlige. Et besøg på Benjamin Franklins gravsted og flere andre. Vi havde lidt problemer med at finde det, men med lidt venlig guiding fra de lokale lykkedes det 30 min. før lukketid, og her ligger han så:

En mand af historisk betydning. Hvorfor der ligger mønter er jeg i tvivl om

En mand af historisk betydning. Hvorfor der ligger mønter er jeg i tvivl om

Lidt bevingede informationer

Lidt bevingede informationer

Der var også lidt god information om navne på de personer der rent faktisk også skrev under på Uafhængighedserklæringen:

En enkelt lidt mere kendt end de andre...

En enkelt lidt mere kendt end de andre…

Faktisk lå der rigtig mange gamle gravpladser tilbage til midten af det 17 århundrede. Mange deltog i borgerkrigen og /eller døde af sygdom. Det var mere usædvanligt end normalt at blive over 50 år på det tidspunkt. Herefter op mod Independence Hall, se nærmere på om dagens kø var til at overskue. Jepper – det var den. Op i køen og efter 20 minutter nåede vi frem til hvor tasker m.m. skulle scannes. Så var vi klar, troede vi, for køen fortsatte indenfor. Så vi tog lige små 20 minutter mere. Det trøstede vi kunne se at køen bare voksende for dem der kommer lidt senere end os. Men pludselig kom der en mand i uniform “Ladies and gentlemen, can I have your attention…”. De er nu gode til det højtidlige. Men vi danskere er jo ordentligt opdraget, så vi holder mund og lytter efter. Turen varer ca. 15 minutter og der skal være stille og der må ikke spises eller drikkes. Ja, de amerikanere er jo altid sultne, så ingen dårlig information. Så var det endelig tid til rundturen. Først lidt bonus information på vej ind:

Det var her der blev truffet beslutninger

Det var her der blev truffet beslutninger

Og da vi kom indenfor blev vi guided direkte ind i retssalen. Man vurderer at ca. 60% af interiøret er intakt fra den tid. Ikke dårligt. Hvis vægge kunne tale…

En rigtig retssal

En rigtig retssal

Nederst i billedet i midten kan man lige ane et rundt bord og stole. Her sad forsvarer og anklager. I den tid var de ikke adskilt. Nederst i billedet til højre kan man lige se lidt at den forhøjning som den anklagede skulle stå i. Og her stod man så under hele seancen, ikke noget med at sidde ned. Her af det kommer “stand for trail”. Fra hvor billedet er taget stod befolkningen så og kunne følge med. Helt til højre plads til nævninge og jury. Jo, det gik ordentligt for sig allerede den gang.

Videre ind i lokalet hvor selve uafhængighedserklæringen blev underskrevet. Ideen til selve erklæringen var Thomas Jefferson ophavsmand til og det var ca. 1 år efter at krigen mod Storbritannien var brudt ud. Der var i alt 56 personer der skrev under og John Hancock var den første af dem alle. Selve underskrivelsen fandt sted 2. august år 1776. Hvor imod udstedelsen af erklæringen for uafhængighed skete den 4./5. juli samme år. Den officielle opfattelse for hvilken dato underskrivelse fandt sted er  den 4. juli som vi alle kender, men historien siger åbenbart noget andet. Så i morgen fejres det altså igen. Det var 13 på det tidspunkt britiske kolonier der løsrev sig fra det Britiske imperium og formede starten på det USA vi kender i dag. Efter offentliggørelsen af uafhængigheden var der krig med englænderne i de efterfølgende 7 år.

13. borde i salen, et for hver koloni, suppleret med et formandsbord og sekretærfunktion

13. borde i salen, et for hver koloni, suppleret med et formandsbord og sekretærfunktion

Selve uafhængighedserklæringen befinder sig ikke her i Philadelphia. Nok historie for i dag og slut med Philadelphia. I morgen tidlig drager vi mod “The big apple” – New York. Og her skal 4. juli fejres. Mere følger…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *